19:07 | GMT: 18:07 Witaj, jesteś niezalogowany/a  |   Zarejestruj  |
eXtremalnyPL_baner_podstrony
02.12.19 07:56

Rada nadzorcza Banku Pekao, po ocenie odpowiedniości, powołała Marcina Gadomskiego w skład zarządu banku bieżącej wspólnej kadencji na funkcję wiceprezesa banku, podał bank.

"Rada nadzorcza banku, pod warunkiem uzyskania zgody Komisji Nadzoru Finansowego oraz z chwilą uzyskania takiej zgody, powierzyła panu Marcinowi Gadomskiemu funkcję wiceprezesa zarządu banku nadzorującego zarządzanie ryzykiem istotnym w działalności banku" - podano również.

Ponadto w tym samym komunikacie bank poinformował, że Michał Lehmann oraz Piotr Wetmański złożyli rezygnacje, odpowiednio, z funkcji wiceprezesa Banku Pekao oraz członka zarządu banku, jak też ze składu zarządu banku. Rezygnacje zostały złożone ze skutkiem natychmiastowym i nie zawierały przyczyn ich złożenia.

Bank Pekao jest częścią grupy PZU - największej grupy finansowej w Europie Środkowo-Wschodniej. Od 1998 roku bank obecny jest na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie - notowany w ramach indeksu WIG20, należy do grona pięciu największych spółek polskiej giełdy.

(ISBnews)

Piątek, 6 grudnia 2019
- świat Szczyt państw OPEC
- Strefa Euro Spotkanie ministrów finansów UE (ECOFIN)